Něco o Rose Jane McGowan

29. března 2008 v 17:25 |  Rose Jayne McGowan
Profese:
Herečka
Datum narození: 05.09.1975
Místo narození: Florence, Italy
Životopis:

Rose se narodila francouzské matce a irskému otci, jako druhá nejstarší z šesti dětí. Vyrůstala v italské pobožné komunitě. Když jí bylo deset let celá rodina spolu se přestěhovala do Oregonu. V patnácti opustila rodinu a začala se živit sama mnoha různorodými příležitostnými pracemi, předtím než odjela do Los Angeles žila krátkou dobu na ulici. V Los Angeles začala navštěvovat uměleckou školu. A právě tady ji objevil režisér Gregg Araki.
Arkai byl zaměstnán výběrem herců do rolí ve filmu, "The Doom Generation" a Rose dal roli Amy Blue. Ještě předtím si zahrála v nevýznamné roli Nory ve filmu "Encino Man" (1992). "The Doom Generetion" byl dokončen v roce 1995 a zajistil Rose poměrně dobrou pozici na další budování herecké kariéry.
Této možnosti ihned využila a získala stálou práci v nízko rozpočtovém thrilleru "Kiss and Tell" (1996). Následně dostala roli v dalším thrilleru, který měl rozhodně větší rozpočet "Scream" (1996). Tento film se překvapivě stal trhákem a Rose v roli studentky Tatumy Riley získala mnoho příznivců.
Po zahrání v roce 1997 v televizním filmu "Devil in the Flesh" se objevila ve dvou filmech sepolu s Benem Affeckem. Poté se objevila v roli dívky, která se snaží svést velice vzrušeného Jeremy Daviese ve filmu "Going All the Way" (1997), následně v thrilleru "Phantoms" (1998). O rok později získala roli v nezávislém filmu "Jawbreaker", kde sizharála s Rebeccou Gayheart.
Filmografie:
2002 Vacuums
2001 What About Joan - Maeve v epizodě: "Maeve"
2001 Mrtvá zóna /The Killing Yard/ (TV) - Linda Borus
2001 Strange Hearts - Moira
2001 Monkeybone - Kitty
2000 The Last Stop - Nancy
2000 Hromy a blesky /Ready to Rumble/ - Sasha
1999 Kiss & Tell - Jasmine
1999 Ďábelská hra /Jawbreaker/ - Courtney Alice Shayne
1999 God Is In the T.V. (video) - Jackie-O
1998 Southie - Kathy Quinn
1998 Sleeping Beauties - Sno Blo
1998 Phantoms - Lisa Pailey
1998 Charmed (TV seriál) - Paige Matthews-Halliwell
1998 Láska až za hrob /Devil in the Flesh/ - Debbie Strand
1997 Seed - Miriam
1997 Nowhere - Val Chick 3
1997 Lewis & Clark & George - George
1997 Vem mě s sebou /Going All the Way/ - Gail Ann Thayer
1997 Bruce Testones, Fashion Photographer (TV) - sama sebe
1996 Vřískot /Scream/ - Tatum Riley
1996 Bio-Dóm /Bio-Dome/ - Denise
1995 The Doom Generation - Amy Blue
1994 The Howard Stern Show (TV show) - sama sebe
1992 Encino Man - Nora
1990 True Colors - Suzanne v epizodě: "Life With Fathers"
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Anketa

Líbí se ti Paige?

Ano
Ne

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama